Kategorier
KUNSTSALONGEN

KUNSTSALONGEN PÅ KRONA no.1

21.05.2024 holdt Romsdalsmuseet og Molde kunstforening den aller først Kunstsalongen. Kunstsalongen skal bli et fast arrangement med fokus på kunstnere både aktive og fra tilbake i tid. 

Den første kunstsalongen omhandlet to ulike kunstnere som jobbet med forskjellige motiver og fra forskjellige tider, men som begge benyttet seg av pasteller. De to kunstnerne som ble presentert her var Asta Nørregaard og Arild Frisnes. 

Arrangementet startet med et foredrag fra Hilde Stensmark Kvennes om Asta Nørregards liv, kunstnerkarriere og et dykk inn i detaljer ved hennes vakre verker. 

Asta Nørregaard var en norsk maler fra 1800-tallet til begynnelsen av 1900-tallet. Asta Nørregaard arbeidet mye med portretter, både i olje og i pasteller. Et av hennes portretter i olje henger til utstilling i Kafé Mali. Portrettet viser Hans Rasmus Astrup som var en industrigrunder, Filantromp og politiker For Venstre i sin tid.

I foredraget fikk vi høre om flere av de ulike verkene, personene i portrettene, hvilke steder verkene fremstilte og hvor verkene har endt opp i dag. Portretter av menn, flest i olje og portrettene av kvinner , mest i pasteller. Begge deler med fantastiske detaljer man kunne studert lenge.

Ute i kafén hold Arild Frisnes en utrolig flott kunstnersamtale, der han viste frem de ulike typene pasteller han jobber med og ulike papirtyper som egnet seg til pasteller. Her fikk deltagerene på arrangementet kjenne på de ulike papirtypene og pastellkrittene. 

Arild snakket om hvordan han startet å jobbe med pasteller, hvilke teknikker han har prøvd ut og han kom med anbefalinger for hvordan jobbe godt med pastell. Siden han jobber mye med landskaper med store kontraster mellom naturlandskaper og bylandskap, var det eksempelvis ulikt hvilke valg han tar i forhold til papirtype for utrykket han ønsket på verket. I løpet av samtalen fikk deltagerne i kunstsalongen stille spørsmål til Arild, drøfte arbeidsmetoder og høre hva Arild tenker om sitt arbeid videre.  

I samtalen fikk Arild også trukket frem de ulike motivene på veggene i kafé Mali, deltagerne fikk et innblikk i hvor motivene kom fra og hvorfor motivene ble valgt som inspirasjon

Salgsutstillingen til Arild Frisnes henger tilgjengelig i Kafé Mali, anbefaler alle ta turen innom!

Molde kunsforening håper på flere Kunstsalonger i fremtiden, med flere deltagere og nye kunstnere å bli bedre kjent med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *